Khalouta scoort, maar VVV wint

Print
Khalouta scoort, maar VVV wint

Mitchel Paulissen scoort zijn eerste treffer in het VVV-shirt. Afbeelding: Ermindo Armino

Twee debuterende rechtsbacks, het eerste VVV-doelpunt van Mitchel Paulissen, rood voor Kristiaan Haagen en een scorende Abdelaziz Khalouta. Het gebeurde allemaal in de wedstrijd die VVV gisteravond met 2-1 won van FC Den Bosch.

 Hij zou niet goed genoeg zijn voor het eerste elftal van VVV. Sam Westley struinde met zijn vader Terry tal van Europese velden af om te kijken of hun club West Ham United - waar Sam in het tweede speelde en pa hoofd opleidingen is - een samenwerking kon aangaan met een club op het vasteland. „Spelers van West Ham die nog niet rijp zijn voor het eerste elftal moeten elders ervaring op kunnen doen, zoals Chelsea dat met Vitesse doet”, steldeWestley senior toen hij op een dinsdagmiddag in september neerstreek in De Koel om te praten over een mogelijke coöperatie. En zoonlief zou dan als proefkonijn naar Venlo komen. 

Dat gebeurde en Sam ging ervaring opdoen. Vooral als jonge jongen die in het buitenland op zichzelf ging wonen. Hij trainde weliswaar mee met het eerste van VVV en speelde voor de beloften, maar hoofdtrainer Maurice Steijn liet hem keer op keer buiten de wedstrijdselectie. „Niet goed genoeg”, was het oordeel van Steijn. 

Tot op 4 maart jongstleden de nood hoog was. Westley zat op de bank in de uitwedstrijden tegen Telstar en Jong Ajax, speelde in de oefenpot tegen Jong Roda JC negentig minuten mee. En gisteravond, 1 april 2016, werd zijn geduld beloond. De 21-jarige verdediger uit Luton beleefde zijn vuurdoop in De Koel door blessures bij zijn concurrenten Moreno Rutten en Dylan Donkers. Nee, geen grap. De waarheid. 

En zo begon Westley met zijn tien ploeggenoten om één minuut voor acht met het herdenken van Johan Cruijff. Aan de overzijde van de middencirkel deed Abdelaziz Khalouta dat ook. In het shirt van FC Den Bosch. Verguisd in Venlo na zijn verbanning uit De Koel door Maurice Steijn, kwam hij via Roemenië, een proefperiode in Sittard en uiteindelijk een dienstverband in Den Bosch terug in het stadion waar hij vorig seizoen nog tien keer scoorde voor VVV. Klaar om sportieve revanche te nemen. 

De lucht is geklaard

Maar Mitchel Paulissen met zijn eerste treffer in Venlose dienst en Vito van Crooij leken daar al snel een stokje voor te steken: 2-0. De rode kaart voor Kristiaan Haagen - na een grove charge op Den Bosch-aanvaller Furghill Zeldenrust - kort na rust gaf Khalouta en zijn ploeggenoten echter weer het geloof in een goede afloop. Onder aanvoering van de Venlose Marokkaan ging de ploeg van Wiljan Vloet op jacht naar de aansluitingstreffer. 

Die kwam er na 83 minuten. Juist ja, via het hoofd van Khalouta. Daar bleef het bij waarna Steijn opgelucht ademhaalde en vervolgens de tijd nam om wat plooien glad te strijken met Khalouta. „Steijn en ik hebben als twee volwassenen mensen met elkaar gesproken. De lucht is geklaard”, aldus Khalouta over deze voor hem bijzondere avond. Dat gold dus ook voor Sam Westley. En voor Evren Korkmaz die op driekwart wedstrijd Westley afloste en eveneens debuteerde. „Fantastisch. Het heeft lang geduurd, maar donderdag kreeg ik te horen dat ik zou spelen. Toen heb ik meteen mijn vader gebeld”, aldus Westley. De overgevlogen pa Westley zag zijn zoon dus vervangen worden. Alweer een blessure aan de rechterkant achterin? Westley lacht. „No, just cramp.”