Wat verandert er voor Max?

Afbeelding: Joris Peeters

Max Verstappen heeft in zijn nog prille Formule 1-loopbaan een stap gezet die in het verleden slechts voorbehouden was aan latere wereldkampioenen als Niki Lauda, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Fernando Alonso en Sebastian Vettel: binnen twee jaar verkassen naar een topteam. Met de onmiddellijke overstap naar Red Bull Racing komt het podium al heel snel in zicht.

Ook Formule 1-verslaggever Ivo op den Camp is positief over de overstap, maar ziet Max dit seizoen nog geen Grand Prix winnen.


Formule 1-verslaggever Ivo op den Camp: "Grand Prix' winnen voor Max voorlopig niet aan de orde"

 

 


6 vragen aan Max

 

Over de overstap naar Red Bull: “Ik was natuurlijk heel blij toen ik het hoorde. Een beetje geschokt ook, want ik had het niet verwacht. Maar ik ben natuurlijk heel blij met deze kans. Ik wil Red Bull en Dr. Helmut Marko enorm bedanken en nu kan ik niet wachten om in de auto te springen.”

Over de mogelijke verschillen tussen de STR11 en RB12: “Hopelijk is deze auto sneller, dat is het belangrijkste doel. Ik hoop me op mijn gemak te voelen in de auto, dat heeft een coureur nodig. We zullen het zien in Barcelona. Ik heb nog nooit in de RB12 gereden, het wordt een nieuwe ervaring en ik moet een hoop procedures leren kennen, maar ik ben er klaar voor.”

Over het wennen aan het team en de auto: “Ik sta er relaxed in en zie wel hoe het gaat. Ik werk zo goed mogelijk samen met de engineers, bestudeer alle procedures en probeer ook te leren van mijn teamgenoot.”

Over zijn kennis van het team: “Ik ken de historie van Red Bull Racing in de Formule 1. Het team is heel competitief en ik ben ook een erg competitief ingesteld, dus hopelijk is dat een 'perfect match'.”

Over de druk tijdens de Spaanse Grand Prix: “Eerlijk gezegd ga ik zonder verwachtingen naar Barcelona. Ik wil me gewoon aanpassen aan de auto en deze elke sessie beter leren begrijpen. En zoals ik al zei, data bestuderen en zien wat mijn teamgenoot doet. Het belangrijkste is om punten te scoren.”

Over rijden voor Red Bull Racing: “Ik voel geen extra druk. Natuurlijk rijd ik nu voor een topteam, maar aan het eind van de dag doe je altijd je best. Dat ga ik nu ook doen, het voelt niet anders voor me.”

Bron: www.verstappen.nl

Bekijk hier een graphic met uitslagen van het F1-seizoen 2016

Probeer de krant digitaal vier weken gratis.