Bedreigde Bryan Smeets over zijn doelpunt

Print
Bedreigde Bryan Smeets over zijn doelpunt

Dankzij een treffer van de uit Maastricht afkomstige Bryan Smeets in de wedstrijd van De Graafschap tegen Ajax, is PSV landskampioen geworden. Afbeelding: ANP

Bryan Smeets wordt door Ajax-fans bedreigd na zijn doelpunt in het beslissende eredivisieduel tussen De Graafschap en Ajax. De Limburgse middenvelder van De Graafschap heeft een interview met L1 afgezegd uit angst voor de veiligheid van zijn vrienden en familie.

Kijk voor het nieuws hierover op 1Limburg.nl.

Maastrichtenaar Bryan Smeets, middenvelder van De Graafschap, beroofde Ajax zondag van twee onvoorstelbaar kostbare punten. Zijn afstandsschot kostte Ajax op de slotdag van de eredivisie de landstitel. 

Beluister hier de reactie van Bryan Smeets op de wedstrijd:

 

De bedreiging aan het adres van Bryan Smeets is niet de eerste in de historie van het Limburgse voetbal. Eerder werden ook Danny Schreurs en Tiny Ruys door heetgebakerde fans het leven zuur gemaakt. 

 

Danny Schreurs

Danny Schreurs speelde twee jaar bij MVV totdat hij in 2014 de gevoelige overstap maakte naar streekgenoot Roda JC. De dag na zijn transfer werd zijn huis door boze supporters bekogeld met eieren. Schreurs werd uitgemaakt voor NSB'er, en er werd zelfs gezegd dat als hij zou scoren zijn huis in de brand zou worden gestoken. Schreurs deed aangifte en zijn huis werd extra beveiligd. In 2015 hingen MVV-supporters symbolisch in De Geusselt een pop met een strop om de nek, die Schreurs moest voorstellen. Het MVV-bestuur stuurde Schreurs na afloop van het duel een bos bloemen en een excuusbrief.

 

Tiny Ruijs

Tiny Ruijs stapte in december 2013 op als trainer bij MVV na bedreigingen bij de verloren bekerwedstrijd tegen JVC Cuijck (2-1). Zwaar teleurgestelde supporters van de Maastrichtse club belaagden de oefenmeester na de onverwachte uitschakeling. Ook zijn vrouw werd op het complex bedreigd. De aangeslagen Ruijs was duidelijk in shock na de wedstrijd. De selectie van MVV moest onder politiebegeleiding terug naar Maastricht.