Boer zoekt toekomst

Print
Boer zoekt toekomst

Er is een neerwaartse spiraal zichtbaar wat betreft het aantal agrarische bedrijven in Limburg Afbeelding: Joris Peeters

De boeren in Limburg vechten om te overleven. In nog geen twintig jaar tijd is bijna de helft van het aantal agrariërs in onze provincie verdwenen. Daar tegenover staat dat het aantal koeien, varkens, kippen en schapen nagenoeg gelijk is gebleven.

In 2000 waren er nog bijna 7000 agrarische bedrijven in onze provincie, maar de laatste jaren heeft de neergang zich in een vlot tempo voltrokken. Volgens de laatste meting van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2015 nog slechts 4369 boerenbedrijven in Limburg over. Vooral de kleinschalige landbouwers gaan kopje onder.

Pierre Prickaerts (70) onderkent de statistieken. De Maastrichtse agrariër maakt zich vooral zorgen om de overproductie. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →