Eindexamens van start

Print
Eindexamens van start

Afbeelding: Annemiek Mommers

Bijna 210.000 leerlingen staan voor een spannende periode met het begin van de eindexamens. Vandaag trappen havo-leerlingen af met maatschappijwetenschappen en natuurkunde. De vwo'ers wacht het examen Nederlands. Vrijdag in de ochtend begint Vmbo gemengde leerweg met transport en logistiek en voertuigentechniek en in de middag beginnen alle vmbo-stromingen met Frans.

De laatste examens zijn op 27 mei met 'exotische' vakken als Russisch, Spaans en Arabisch. Half juni zijn er herexamens voor leerlingen die dat nodig hebben.

Van alle eindexamenleerlingen zitten er ruim 111.000 op het vmbo, bijna 60.000 op de havo en bijna 39.000 op het vwo. Vorig jaar waren er met totaal ruim 206.000 scholieren iets minder eindexamenkandidaten dan dit jaar.

Net zoals voorgaande jaren, opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ook weer een klachtenlijn, waar scholieren hun gal kunnen spuwen over te moeilijke examens of foutieve vragen.

Vorig jaar kwam bij het LAKS een recordaantal van 161.000 klachten binnen. Maar de organisatie heeft onder meer met voorlichting aan eindexamencoördinator ingezet op een flinke daling tot hooguit 120.000 klachten.

,,Het lijkt elk jaar wel ons doel om zoveel mogelijk klachten te krijgen, maar wij willen juist dat de examens zo goed mogelijk verlopen'', zei de scholierenorganisatie vorige week.

Vanaf morgen in De Limburger elke examendag een portret van een Limburgse kandidaat.

Lees hier alles over de eindexamens op 1Limburg.nl

Download hier de overzichten van de examendata in PDF-formaat:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →