Meer Polen melden discriminatie

Print
Meer Polen melden discriminatie

Afbeelding: ANP

Polen in Limburg deden in 2015 vaker melding van discriminatie dan in de jaren daarvoor. Bij de Antidiscriminatievoorziening (ADV) Limburg kwamen veertien meldingen binnen. In 2014 waren dat er drie.

ADV Limburg noemt die stijging opmerkelijk. Negen meldingen komen uit Midden- en Noord-Limburg, vijf uit Zuid-Limburg. Volgens Monika Brzakala van bemiddelingsbureau Viva Polonia houdt de stijging mogelijk verband met de toename van het aantal Polen in de provincie. Veel seizoensarbeiders vestigen zich permanent in Nederland en komen daardoor vaker in aanraking met werkgevers, bedrijven, scholen, banken en buurtbewoners. 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen