Waarom MVV de finale haalt, of niet?

Print
Waarom MVV de finale haalt, of niet?

Afbeelding: Ermindo Armino

MVV vecht vanavond voor een plekje in de eredivisie. In de halve finale van de play-offs krijgen ze De Graafschap op bezoek. Lukt het de Maastrichtenaren om aan de hand van Ron Promotion een reuzenstap richting promotie te zetten?

WEL

1. NEC-SCENARIO Twee jaar geleden wendde NEC directe degradatie af door Ajax op 2-2 te houden. Een opsteker die lijfsbehoud zou betekenen, dacht iedereen. Maar in de eerste ronde van de play-offs was het alsnog exit voor de Nijmegenaren. Wacht De Graafschap hetzelfde scenario?

2. ‘MISSIE 22/5’ Voor MVV is de nacompetitie pas geslaagd als ze tot zondag 22 mei in de race blijven. In alle andere gevallen overheerst teleurstelling, zegt trainer Ron Elsen, door fans al omgedoopt tot Ron Promotion. 
De wil is dus aanwezig.

3. RETURN BUITENSHUIS Welk resultaat de Maastrichtenaren vanavond in De Geusselt ook neerzetten, de beslissing valt uiteindelijk in de return. Dat hoeft geen nadeel te zijn. Uit (27 van de 50 punten in de competitie) presteert MVV beter dan thuis.

4. VOLLE BAK De Geusselt zal goed vol zitten. En een volle Geusselt staat garant voor hete avonden. Dat kan MVV een zetje in de rug geven en een De Graafschap onder druk (zij moeten, MVV mag) ontregelen. 

 

NIET

1. EREDIVISIE-ERVARING Hoewel het halve seizoen hekkensluiter, kan De Graafschap leunen op een jaar eredivisie-ervaring. In de hoogste klasse wordt een tempootje hoger gespeeld en als de Superboeren dat voor elkaar krijgen, gaat MVV dat lastig bijbenen.

2. FLOW Als alle media-aandacht niet verlammend werkt, kan De Graafschap wel eens heel wat vertrouwen hebben geput uit het gelijkspel tegen Ajax, waardoor de Amsterdammers onverwacht de titel alsnog misliepen.

3. VERLEDEN MVV haalde de afgelopen zestien jaar nog nooit de finale van de play-offs.Waarom nu dan wel? 
Vijf keer namen de Maastrichtenaren sinds de degradatie in het jaar 2000 deel aan de nacompetitie. 
Twee keer sneuvelde de ploeg in de eerste ronde, drie keer in de tweede ronde.

4. BRYAN SMEETS Oer-MVV’er Bryan Smeets speelt sinds dit seizoen in Doetinchem en kent trainer Ron Elsen al vanaf de jaren dat hij als D-spelertje op Klein Geusselt voetbalde. Voor hem heeft MVV geen geheimen. 
Zal Bryan ook de wedstrijdbespreking van De Graafschap doen? 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Meer over de wedstrijd MVV-De Graafschap op 1Limburg.nl