Deze getallen brengen ongeluk

Print
Deze getallen brengen ongeluk

Afbeelding: iStock

Vrijdag de dertiende wordt gezien als ongeluksdag. Maar waarom eigenlijk?

Vrijdag de dertiende
Een van de verklaringen waarom vrijdag wordt gezien als een ongeluksdag is dat jezus op deze dag werd gekruisigd. Dertien is in dit geval een ongeluksgetal omdat dertien discipelen aanwezig waren bij het Laatste Avondmaal van Jezus. Een andere beredenering is dat de Romeinen op vrijdag altijd doodvonissen deden voltrekken.Vier
Het Japanse woord voor vier klinkt hetzelfde als het woord voor 'dood' (Shi). Daarom wordt het getal vier in Japen en China gezien als ongeluksgetal.

Negen
Het Japanse woord voor negen klinkt hetzelfde als het Japanse woord voor 'pijn'.

Zeventien
Het getal 17 werd in het Latijn geschreven als XVII. En met die lettercombinatie kan je ook het woord VIXI schrijven. VIXI betekent ik heb geleefd, oftewel: ik ben dood. Daarom denkt men in Italië dat dit getal ongeluk brengt.

666
In het nieuwe testament van de Bijbel staat dat het getal 666 verbonden staat met het beest, oftewel de Duivel. In veel landen denkt men dat deze cijfercombinatie ongeluk brengt.

Soms heb je gewoon pech...
Het zijn niet altijd getallen die ongeluk brengen. Soms heb je gewoon pech...


 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →