Externe ombudsman voor De Limburger

© MGL

© MGL

thumbnail:
thumbnail:

Als enige krant in Nederland heeft De Limburger een externe ombudsman aangesteld. Vanaf 17 mei gaat media-ethicus Huub Evers uit Goirle kwesties die betrekking hebben op de redactionele inhoud van de krant en de websites onder de loep nemen.

Evers gaat een maandelijkse rubriek maken, bij prangende actuele kwesties zal hij dat vaker doen.

Volgens de hoofdredactie van De Limburger en het Limburgs Dagblad blijft ook tegenwoordig een ombudsman belangrijk “om kritisch te kijken naar ons eigen functioneren. Wij streven op alle platforms naar hoogwaardige journalistiek. Wij hechten aan een transparante werkwijze en onafhankelijke berichtgeving. Daarover leggen we verantwoording af. Er is geen beter moment – aan de vooravond van een vernieuwde krant - om ook de lezer duidelijk te maken dat wij integriteit essentieel vinden bij het uitoefenen van ons vak.”

Huub Evers was tot 2012 lector Interculturaliteit en Journalistieke Kwaliteit en hoofddocent media-ethiek. Hij is inmiddels voor zichzelf begonnen als expert op het terrein van de media-ethiek.

In De Limburger van zaterdag 14 mei een speciale bijlage ter gelegenheid van een compleet nieuwe vormgeving van de krant en de introductie van een zaterdagmagazine. Hierin wordt ook ingegaan op de ethische code van de krant, volgens welk protocol de ombudsman gaat werken en wat daarin de rol van (hoofd)redactie is.

Klik hier en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal