Mans: 'Ik vaar op mijn intuïtie'

Print
Mans: 'Ik vaar op mijn intuïtie'

Afbeelding: Johannes Timmermans

Jan Mans is begonnen met het onderzoek hoe Heerlen en Landgraaf kunnen samenwerken. Elf jaar na zijn afscheid als burgemeester van Enschede is zijn werkagenda tot eind 2017 volgeboekt.

Het gesprek is op vrijdag dertien mei. Een prachtige dag. Net als zestien jaar geleden. Jan Mans (76) zit ontspannen in hemdsmouwen in de achtertuin van zijn woning in Meerssen. 

Zaterdag 13 mei 2000. Een dag die in zijn geheugen gegrift zal blijven. De vuurwerkramp in Enschede. De stad waar Mans dan burgemeester is. "Op het moment van de ontploffing was ik bij een afscheidsfeestje van een collega, vijftien kilometer buiten Enschede. Ik had er eigenlijk weinig zin in en vroeg mijn chauffeur Karel of hij me om klokslag half vier wilde ophalen. Komt Karel opeens een kwartier eerder dan afgesproken naar me toe gelopen. Dat is niks voor hem. Hij fluisterde in mijn oor dat er iets gebeurd was in Enschede.”

 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen