Ook geknoei met brandstofmetingen Suzuki

Print
Ook geknoei met brandstofmetingen Suzuki

Afbeelding: Buitenland

Het Japanse autoconcern Suzuki Motor is in de fout gegaan met testen van brandstofverbruik, net als zijn branchegenoot Mitsubishi Motors. Volgens Japanse media heeft het bedrijf onjuiste methodes gebruikt om de brandstofefficiëntie van zijn auto's te meten.

Op de beurs in Tokio werden de berichten slecht ontvangen. Het aandeel Suzuki ging meer dan 9 procent onderuit. De voorzitter van het autoconcern, Osamu Suzuki, zal woensdag een verklaring indienen bij de Japanse overheid.
In april werd bekend dat Mitsubishi op grote schaal jarenlang gesjoemeld heeft met het testen van het benzineverbruik. Naar verluidt kondigt de president van Mitsubishi deze woensdag zijn vertrek aan vanwege het schandaal.
De Japanse overheid heeft autofabrikanten opdracht gegeven hun brandstoftesten tegen het licht te houden om te zien of die wel correct verlopen. Honda, Mazda, Nissan en het moederbedrijf van automerk Subaru lieten woensdag weten dat met hun brandstoftesten geen problemen zijn.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →