Bill Clinton verdient minder met speeches

Print
Bill Clinton verdient minder met speeches

Afbeelding: Buitenland

In het duel tussen de Amerikaanse presidentskandidaten om de kiezers inzicht te verschaffen in hun financiële handel en wandel zijn opmerkelijke verschillen aan het licht gekomen. Hillary Clinton maakte dinsdagavond bekend dat de inkomsten van haar man Bill uit toespraken sterk zijn gedaald.

Vorige jaar verdiende de Democratische oud-president in de periode van juni tot november met het geven van speeches 1,7 miljoen dollar (1,5 miljoen euro). Dat is 93 procent minder dan bij hun vorige inkomensoverzicht, uit mei 2015.


De Clintons gaven de verslaggevers een rapport van elf pagina's om helderheid te verschaffen over hun boekhouding. De Republikeinse kandidaat Donald Trump was hun voorgegaan met de mededeling dat hij een financieel verslag van 104 bladzijden heeft ingeleverd bij de federale verkiezingscommissie (FEC). ,,Met trots zeg ik dat het de grootste is in de geschiedenis.'' Volgens de New Yorkse vastgoedmagnaat kon hij in de periode 1 januari 2015 - 16 mei 2016 liefst 557 miljoen dollar bijschrijven. Details werden niet gegeven, wel dat onder meer dividend, rente en royalty's nog niet zijn meegeteld. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →