Trump bereid met Kim Jong-un te praten

Print
Trump bereid met Kim Jong-un te praten

Afbeelding: ANP

Donald Trump is, als hij de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, bereid te gaan praten met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om te proberen het nucleaire programma van Pyongyang te stoppen.

De Republikeinse kandidaat stelde daarmee een belangrijke politieke koerswijziging voor ten opzichte van het geïsoleerde communistische land.

In een interview met persbureau Reuters ging Trump niet in op details van zijn plannen ten aanzien van het Noord-Korea. ,,Maar ik ga zeker met hem om tafel. Daar heb ik geen moeite mee''. Trump zei ook dat hij er bij China, de enige diplomatieke en economische 'vriend' van alleenheerser Kim, op zal aandringen te helpen bij het vinden van een oplossing.
,,Ik zou zeker druk zetten op China omdat we daar economisch gezien grote macht hebben. Peking kan de kwestie misschien oplossen met één bijeenkomst of een enkel telefoontje.'' (anp)

I

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →