Terry nog een jaar bij Chelsea

Print
Terry nog een jaar bij Chelsea

Afbeelding: ANP

Clubicoon John Terry plakt er op 35-jarige leeftijd nog een jaar aan vast bij Chelsea. De verdediger verlengde zijn contract in West-Londen woensdag met één jaar en ligt nu tot de zomer van 2017 vast.

Chelsea kende dit seizoen een teleurstellende jaargang met de tiende plaats in de competitie, maar onder de nieuwe trainer Antonio Conte als opvolger van interim-coach Guus Hiddink hoopt Terry met meer succes af te sluiten. De 78-voudig international gaat daarmee zijn 22e jaar in bij The Blues sinds hij op zijn veertiende naar de jeugdopleiding kwam.

In het eerste elftal kwam hij sinds zijn debuut in 1998 tot 703 wedstrijden, waarvan een recordaantal van 560 als aanvoerder.
Terry werd met Chelsea vier keer landskampioen, won vijf keer de FA Cup en drie keer de League Cup. In Europa won hij in 2012 de Champions League en in 2013 de Europa League. (anp)
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →