Michael van Praag wil UEFA leiden

Print
Michael van Praag wil UEFA leiden

Afbeelding: ANP

Michael van Praag wil Michel Platini opvolgen als voorzitter van de UEFA.

Dat werd woensdag duidelijk op een persconferentie na een buitengewone bestuursvergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.
Secretaris-generaal Theodore Theodoridis van de UEFA bevestigde dat Van Praag tijdens de vergadering heeft aangegeven dat hij zich kandidaat wil stellen. Michael van Praag ziet zichzelf als een geschikte kandidaat om Michel Platini op te volgen als voorzitter van de Europese voetbalbond. ,,De UEFA heeft op dit moment een bruggenbouwer nodig. Ik wil mijn ervaring, netwerk en kennis inzetten om van UEFA weer een hechte eenheid te maken,” laat hij weten.

Van Praag maakte woensdag zijn interesse kenbaar tijdens een buitengewone vergadering van de UEFA in Basel. Hij vertelde slechts 2,5 jaar als leider van de Europese voetbalbond te willen optreden.
,,Op bestuurlijk gebied leeft het Europese voetbal al acht maanden in een soort van impasse”, verwijst hij naar de schorsing van Platini. ,,Die wil ik doorbreken om de weg te plaveien voor een nieuwe, jongere voorzitter. Want net zoals ik destijds zei toen ik kandidaat was voor het presidentschap van FIFA, vind ik nu nog steeds dat het voetbal toe is aan een nieuwe generatie bestuurders.” 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →