KNVB laat FC Twente degraderen

Print
KNVB laat FC Twente degraderen

Afbeelding: ANP

FC Twente is gedegradeerd naar de Jupiler League. Dat meldt dagblad Tubantia. FC Twente is volledig overrompeld door de sanctie van de KNVB om de club terug te zetten naar de eerste divisie. De club heeft per direct een advocaat ingeschakeld, om de uitspraak te bestuderen. Volg hieronder live de laatste ontwikkelingen.

Volgens de huidige reglementen van de bond is een degradatie naar de Jupiler League niet mogelijk. Dat bevestigt de directeur van NAC op Twitter. Ook bij Heracles was er volop verbazing, omdat de bond vorige week aankondigde het voorstel van degradatie bij de eerstvolgende vergadering betaald voetbal in te brengen.

Gevolgen voor andere clubs
De degradatie van FC Twente heeft geen gevolgen voor de Limburgse clubs, maar wel voor Willem II, De Graafschap en Cambuur. 
 

 • Willem II
  Willem II, als nummer 16 geëindigd in de eredivisie, is ongeacht het resultaat tegen NAC, zeker van eredivisievoetbal. Als NAC wint, gaat de Bredase club ook gewoon naar de eredivisie.
   
 • De Graafschap
  De Graafschap, de nummer voorlaatst van afgelopen seizoen, is bij winst op Go Ahead Eagles sowieso zeker van de eredivisie. Als GAE wint, gaat de ploeg uit Deventer naar de eredivisie. Ook dan is er nog een kans op een terugkeer van De Graafschap. Mocht Willem II namelijk 'gewoon' winnen van NAC, dan keert ook de Doetinchemse club terug in de eredivisie.
   
 • Cambuur
  Tot slot is er zelfs nog hoop voor Cambuur Leeuwarden. Bij winst van zowel Willem II als De Graafschap in de finale van de play-offs, mogen ook de Friezen volgend seizoen op het hoogste niveau meedoen.

ANP Liveblog