Laatste beslissingen op het voetbalveld

Print
Laatste beslissingen op het voetbalveld

Afbeelding: ANP

In het Nederlandse profvoetbal vallen zondag op het veld de laatste beslissingen over Europees voetbal en over promotie en degradatie. Toch zal na het allerlaatste fluitsignaal in het seizoen 2015-2016 nog lang niet alles duidelijk zijn in de eredivisie en Jupiler League.

 

Het voorgenomen besluit van de licentiecommissie om FC Twente verplicht te laten degraderen naar de eerste divisie heeft tot veel onzekerheid geleid, bijvoorbeeld over de status van Willem II, dat door de strafmaatregel tegen de Tukkers sowieso op het hoogste niveau actief zou mogen blijven. De Tilburgers willen het liefst op eigen kracht de plek in de eredivisie behouden. Voor eigen publiek moet Willem II tegen streekgenoot NAC Breda (aanvang: 16.45 uur) een achterstand van 1-2 goedmaken.

De Graafschap lijkt op eigen veld na de forse nederlaag in Deventer tegen Go Ahead Eagles (4-1) niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie. Het beslissende duel op de Vijverberg begint om 12.30 uur.

FC Utrecht beschikt nog niet over een Europese licentie voor komend seizoen, maar strijdt zondag thuis tegen Heracles Almelo (aanvang: 14.30 uur) nog wel om het laatste ticket voor de voorronde van de Europa League. Het eerste duel eindigde in 1-1.