GRAPHIC: Limburg achter met statushouders

Print
GRAPHIC: Limburg achter met statushouders

Afbeelding: Robert Muts

Limburg loopt achter met het huisvesten van statushouders. Van de opgave voor de eerste helft van dit jaar, 1437 personen, is in de eerste vier maanden de helft gerealiseerd. Voor de tweede helft van dit jaar moet Limburg nog eens 1526 statushouders extra huisvesten.

Toch verwacht gouverneur Theo Bovens geen grote problemen. Met de aangekondigde acties in ‘Limburgs Maatwerk’ om de sociale huurvoorraad te vergroten (onder andere het uitstellen van sloopplannen en het verhuren van particulier vastgoed) verwacht Bovens dat de landelijk opgelegde taakstelling wordt gehaald. Zeker omdat Bovens nog een piek verwacht in mei en juni, zo schrijft hij aan de Limburgse VVD-fractie. Die partij had vragen gesteld over de stand van zaken met betrekking tot de huisvesting van statushouders en de opvang van vluchtelingen in Limburg. 

Bekijk hier een bewegende graphic met een overzicht van de opvanglokaties in Limburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →