Roland Garros met enige vertraging van start

Print
Roland Garros met enige vertraging van start

Afbeelding: ANP

Even leek de start van Roland Garros uitgesteld te moeten worden vanwege regen, maar net op tijd klaarde het op boven Parijs. Daardoor konden de eerste partijen kort na het geplande aanvangstijdstip van 11.00 uur toch beginnen. Igor Sijsling, als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi, neemt het op baan 17 op tegen de Roemeen Adrian Ungur.

 

De bezoekers aan het tennispark van Roland Garros werden allemaal bij de poorten uitgebreid gecontroleerd. De Fransen staan op scherp na de aanslagen eind vorig jaar in Parijs.

Op de openingsdag van het Franse grandslamtoernooi komen weinig grote namen in actie. De als tiende geplaatste Petra Kvitova, de Tsjechische tennisster die twee keer Wimbledon won, speelt de eerste partij op het centercourt Philippe-Chatrier tegen Danka Kovinic uit Montenegro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →