West-Frankrijk raakt verstoken van benzine

Print
West-Frankrijk raakt verstoken van benzine

Afbeelding: ANP

Het wordt voor automobilisten steeds moeilijker te tanken in het noordwesten van Frankrijk. De benzinestations krijgen bijna geen brandstof meer aangeleverd vanwege blokkades van grote olieraffinaderijen. Die blokkades zijn al enige dagen gaande. De vakbonden hebben ertoe opgeroepen vanwege de nieuwe arbeidswetgeving van de regering.

 

De regering van president Hollande wil het werkgevers onder meer mogelijk maken werknemers gemakkelijker te ontslaan. Ook mag er een lagere uitbetaling van overuren plaatsvinden. De bonden zijn woedend, maar Hollande betoogt dat de maatregelen meer werkgelegenheid tot gevolg hebben.

In Normandië en Bretagne hebben weinig pompen nog brandstof in voorraad. Daar staan lange rijen wachtenden. Automobilisten die door het noordwesten van Frankrijk willen rijden, moeten rekening houden met gesloten pompen. Ook aan de Côte d'Azur en in de Vogezen wordt het in toenemende mate moeilijk even te gaan tanken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →