Willem II houdt NAC uit eredivisie

Print
Willem II houdt NAC uit eredivisie

Afbeelding: ANP

Willem II is verzekerd van een langer verblijf in de eredivisie na een thuisoverwinning op NAC, dat daardoor nog een tweede jaar in de Jupiler League moet spelen. In Tilburg werd het zondag 3-1 voor de thuisploeg, waarmee de 2-1-overwinning van NAC afgelopen donderdag in de eerste wedstrijd teniet werd gedaan.

 

Zonder de steun van de eigen supporters in het uitvak had NAC het moeilijk in het stadion van de Tilburgse rivaal. Willem II was in de eerste helft veel gevaarlijker en kreeg ook de beste kansen, met name via Lucas Andersen. Halverwege de eerste helft haalde Mats Seuntjens een bal van de lijn, terwijl een schot van Erik Falkenburg even later net over ging.

NAC kwam er heel soms even uit. Joey Suk schoot van dichtbij op doelman Kostas Lamprou, terwijl Sjoerd Ars na een half uur net over kopte. Scheidsrechter Danny Makkelie had ondertussen de handen vol aan het harde spel van beide ploegen, maar kon de rode kaarten op zak houden. De Willem II’ers hadden dat liever anders gezien toen Donny Gorter de net niet helemaal doorgebroken Andersen neerhaalde.

Vlak voor rust kon Tilburg toch juichen. Freek Heerkens kopte de bal uit een vrije trap van Rochdi Achenteh in de verre hoek achter afzwaaiend doelman Jelle ten Rouwelaar: 1-0. Terwijl het vuurwerk op de tribunes nog brandde, floot Makkelie voor de rust.

Sjoerd Ars dacht NAC direct na rust de belangrijke uitgoal te bezorgen, maar de spits stond op moment van koppen buitenspel. Halverwege de tweede helft werd het 2-0 voor de thuisploeg toen NAC de bal niet weg kreeg na een hoekschop en Erik Falkenburg uiteindelijk raak kon schieten. Kort daarna omspeelde Falkenburg doelman Ten Rouwelaar, waarna NAC direct gelijk maakte via Divine Naah: 3-1. Kevin Brands was daarna nog dichtbij de cruciale tweede NAC-goal, maar hij kopte naast.

Willem II komt daardoor komend seizoen voor het derde jaar op rij uit op het hoogste niveau, NAC speelt voor het eerst sinds begin jaren negentig een tweede jaar op rij in de eerste divisie.