Armoede: geen geld voor speelgoed of vakantie

Print
Armoede: geen geld voor speelgoed of vakantie

Afbeelding: Getty Images

Armoede komt steeds meer voor in Nederland. En Limburg vormt daar geen uitzondering op. In onze provincie leven naar schatting ruim twintigduizend kinderen onder de armoedegrens. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven stijgt nog steeds.

Eén op de acht kinderen in Limburg groeit op in armoede. Er is nauwelijks geld voor vakantie, nieuwe kleren of een sportclub. De 35-jarige Diana Krämer uit Sittard legt uit hoe ze elke maand weer de eindjes aan elkaar knoopt. Haar bijna vierjarige dochter Faith mag niets te kort komen.  Kleine Faith ligt met de iPad op de witleren bank. Ze kijkt een filmpje. 

Eén op de acht kinderen in Limburg groeit op in armoede.

De honden Japie en Shadow zijn in de tuin en rennen rond tussen de schommel, de glijbaan en het speelhuisje. Af en toe krabben ze aan de deur. Halverwege het gesprek mogen ze naar binnen.  Dit is het huis van Diana Krämer. Ze leeft van een bijstandsuitkering van ruim 900 euro per maand, daar komt nog kindertoeslag bij van 342 euro, 290 euro huurtoeslag en een zorgtoeslag van 83 euro. Een keer in het kwartaal wordt er 190 euro kinderbijslag op haar rekening gestort. 'Daar moet ik mee uit zien te komen'

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.


De onderstaande graphic geeft een overzicht van de armoede onder kinderen in de grootste Limburgse steden.