Besluit uitlevering terreurverdachte Anis B.

Print
Besluit uitlevering terreurverdachte Anis B.

Afbeelding: ANP

De rechtbank in Amsterdam beslist donderdag of de in Rotterdam opgepakte Franse terreurverdachte Anis B. (32) mag worden overgedragen aan Frankrijk. B. vecht zijn uitlevering bij de rechter aan.

Volgens zijn advocaat vreest B. een levenslange gevangenisstraf. Hij heeft bij zo'n veroordeling geen uitzicht op vrijlating. Ook wacht hem een onmenselijke behandeling in de Franse gevangenis en voldeed het gebruikte Europese aanhoudingsbevel niet aan de eisen, stelt zijn advocate Elpiniki Kolokatsi.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de terreurverdachte wel aan de Fransen kan worden overgedragen. Er wacht hem daar geen onmenselijke behandeling en volgens de Franse aanklager kan hij maximaal twintig jaar cel krijgen.
B. werd in maart op straat opgepakt. Frankrijk had Nederland om zijn arrestatie gevraagd, nadat hij in een terrorismeonderzoek naar voren was gekomen.

B. verbleef toen in een appartement aan de Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam. In deze woning vond de politie ongeveer 45 kilo munitie. Het gaat om onder meer kaliber 7.62-kogels, die gebruikt kunnen worden voor kalasjnikovs. (anp)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →