Biden belt met Cypriotische leiders

Print
Biden belt met Cypriotische leiders

Afbeelding: ANP

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft in aparte telefoongesprekken met de Cypriotische president en Turks-Cypriotische leider erop aangedrongen door te gaan met de vredesbesprekingen. Dat heeft het Witte Huis donderdagochtend laten weten.

Biden dringt er bij de Cypriotische president Nikos Anastasiadis en de Turks-Cypriotische leider Mustafa Akinci op aan de besprekingen zo spoedig mogelijk te hervatten, nadat eerder deze week geplande bijeenkomsten werden geannuleerd.

Dinsdag annuleerde Anastasiadis een geplande bijeenkomst voor vrijdag omdat er volgens hem geen,,voedingsbodem'' is voor vredesbesprekingen. De president van Cyprus heeft ook een geplande ontmoeting met speciale VN-gezant voor Cyprus, Espen Barth Eide, voor donderdag afgezegd.

Cyprus werd verdeeld na een Turkse invasie in 1974 naar aanleiding van een korte Grieks geïnspireerde coup. Het conflict is een belangrijk obstakel voor toetreding van Turkije tot de Europese Unie door de weigering van Ankara om Cyprus te erkennen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →