Olieprijs loopt verder op

Print
Olieprijs loopt verder op

Afbeelding: Fotalia

De olieprijzen gingen donderdagochtend verder omhoog.

De prijs van Brent, maatgevend voor onder meer olie uit Europa en het Midden-Oosten, kwam daarbij voor het eerst sinds november vorig jaar hoger uit dan 50 dollar per vat. Brent was met 50,10 dollar bijna 1 procent duurder dan een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie ging met 0,7 procent omhoog, naar 49,90 dollar per vat.

De olieprijzen stonden een maand geleden nog rond 40 dollar per vat. De opmars van de afgelopen weken kreeg de afgelopen uren een extra zetje door het bericht dat de Amerikaanse olievoorraden zijn geslonken.

Het grote aanbod aan olie op de wereldmarkt heeft de olieprijs de afgelopen twee jaar zwaar onder druk gezet. Brent zakte daarbij van een piek van ruim 115 dollar per vat in juni 2014 naar een dieptepunt van 27 dollar aan het begin van dit jaar. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →