'Terreurtieners' beraamden aanslag Antwerpen

Print
'Terreurtieners' beraamden aanslag Antwerpen

Afbeelding: ANP

Een groepje Belgische jongeren in leeftijd van zestien tot negentien jaar wilde een aanslag in Antwerpen plegen. Dit heeft de Belgische justitie donderdag bevestigd.

Woensdag werden in het onderzoek naar de jonge terreurcel bij een reeks huiszoekingen vier mensen gearresteerd. Er zouden in totaal zeker acht mensen zijn aangehouden in of bij Antwerpen en in Ternat. Onder hen zes 'meelopers' van de twee hoofdverdachten die eerder al waren opgepakt, berichtte de krant De Morgen.

Belgische media meldden dat de groep het station van Antwerpen in het vizier had, maar nog geen concrete voorbereidingen hadden getroffen. De verdachten stonden in contact met een beruchte extremist uit Antwerpen, Hicham Chaïb. Die heeft zich in 2012 in Syrië aangesloten bij Islamitische Staat en zou daar snel in de rang zijn opgeklommen. In België staat Chaïb nog vijftien jaar cel te wachten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →