'Negatief advies over straf FC Twente'

Print
'Negatief advies over straf FC Twente'

Afbeelding: ANP

De Centrale Spelersraad (CSR) is het niet eens met de straf voor FC Twente die de licentiecommissie heeft voorgesteld. Het medezeggenschapsorgaan, bestaande uit tien spelers uit het betaald voetbal en vier vakbondsleiders, heeft volgens Voetbal International een negatief advies afgegeven. De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB kan dat advies naast zich neerleggen.

Zowel CSR-voorzitter Danny Hesp als de KNVB was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar. De licentiecommissie is reglementair verplicht het negatieve advies van de CSR twee weken in beraad te nemen, waardoor de situatie voorlopig onzeker blijft.

De toekomst van FC Twente is in gevaar. De licentiecommissie besloot vorige week de licentie van de club voor de eredivisie in te trekken, als straf voor het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd mochten de Tukkers wel hun licentie voor het betaald voetbal behouden, wat betekent dat ze in de Jupiler League verder kunnen. Volgens de clubleiding kan Twente dat financieel echter niet aan en dreigt de landskampioen van 2010 dan failliet te gaan.

FC Twente heeft een kort geding aangespannen, waarin het een verbod eist op intrekking van de licentie. Die zaak dient vrijdag in Utrecht. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →