'VS bracht KLM-vlucht in gevaar'

Print
'VS bracht KLM-vlucht in gevaar'

Afbeelding: Fotolia

Een KLM-vlucht die onderweg was van Tokio naar Amsterdam zou vorige week in gevaar zijn gekomen door een Amerikaans spionagevliegtuig.

Dat meldt het Russische ministerie van defensie, zo blijkt uit berichtgeving van EenVandaag donderdag. De KLM bevestigt alleen dat de betreffende vlucht boven de Japanse Zee op verzoek van de luchtverkeersleiding korte tijd op een andere hoogte moest vliegen.

Op de website Flightradar24 is daarnaast te zien dat de vlucht voor de kust van Rusland een scherpe bocht maakte om even later weer in de richting van Rusland af te buigen.

Rusland wordt er regelmatig van beschuldigd het Europese vliegverkeer in gevaar te brengen door zonder transponder boven internationale wateren te vliegen. Rusland beweert dat westerse landen dat ook doen.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →