Dijkhoff: geen verruiming van kinderpardon

Print
Dijkhoff: geen verruiming van kinderpardon

Afbeelding: ANP

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft ,,geen behoefte aan verruiming'' van het kinderpardon. Dat zei hij donderdag in de Tweede Kamer.

Een deel van de oppositie wil dat meer kinderen onder de regeling gaan vallen. ,,Ik vind dat de regeling balans heeft'', zei de bewindsman.

Circa 10 procent van de aanvragen zijn gehonoreerd; 100 kinderen mogen blijven, 1120 aanvragen zijn afgewezen. ,,Het is geen verrassing dat de regeling zo uitpakt'', aldus de staatssecretaris.

D66, SP, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de regeling niet werkt. ,,De regeling schiet haar doel voorbij'', meent Sharon Gesthuizen van de SP. De PvdA heeft wel kritische vragen, maar wil niet aan de regeling tornen. Binnen de regeringspartij voert een groep leden actie om het kinderpardon te verruimen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →