Bertens door naar derde ronde in Parijs

Print
Bertens door naar derde ronde in Parijs

Afbeelding: ANP

Kiki Bertens heeft donderdag de derde ronde bereikt op Roland Garros. De Nederlandse tennisster was op het Franse gravel in twee sets te sterk voor Camila Giorgi uit Italië: 6-4 6-1.

Bertens speelde een sterke partij tegen Giorgi, van wie ze vorig jaar in Rosmalen nog verloor. De mondiale nummer 58 serveerde goed en gaf de Italiaanse amper kansen. Bertens pakte in de eerste set snel een break voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen, al liet ze wel kansen liggen op een grotere voorsprong.

In de tweede set brak Bertens al direct de service van Giorgi, die veertien plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. De Italiaanse brak direct terug, maar pakte daarna geen game meer. Bertens sloeg vervolgens op haar derde matchpoint toe.

Bertens had in de eerste ronde voor een enorme stunt gezorgd door Angelique Kerber uit het toernooi te slaan. Die Duitse, begin dit jaar winnares van de Australian Open, was in Parijs als derde geplaatst.
Om de vierde ronde te bereiken, moet Bertens de winnares van de partij tussen Daria Kasatkina uit Rusland en de Française Virginie Razzano verslaan. Kasatkina is als 29e geplaatst, terwijl Razzano pas op de 184e plaats op de wereldranglijst staat. Bertens heeft al negen partijen op rij gewonnen. Vorige week schreef ze als qualifier het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam en die lijn trekt de Westlandse voorlopig 'gewoon' door in Parijs. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →