Kuijt verlengt contract bij Feyenoord

Print
Kuijt verlengt contract bij Feyenoord

Afbeelding: AD

Dirk Kuijt speelt ook het komende seizoen voor Feyenoord. De 35-jarige aanvoerder bereikte donderdag overeenstemming over een nieuw contract bij de Rotterdamse club.

De populaire routinier tekende in De Kuip tot medio 2017 bij. Hij keerde vorig jaar zomer terug naar Feyenoord, na jaren bij Liverpool (2006-2012) en Fenerbahçe (2012-2015).
Kuijt ondertekende vorig jaar bij zijn rentree in Rotterdam-Zuid een contract voor een jaar. Hij groeide weer snel uit tot één van de gang- en smaakmakers van Feyenoord. In de loop van het seizoen liet de oud-international weten dat hij nog wel (minimaal) een jaar wilde doorgaan op het hoogste niveau. Een nieuw akkoord in De Kuip liet niettemin enige tijd op zich wachten.

,,Ik ben blij dat ik ook volgend seizoen bij deze mooie club actief ben'', liet Kuijt weten. ,,We hebben als groep een leerzaam en mooi seizoen doorgemaakt, dat op prachtige wijze is afgesloten met de bekerwinst. Het gevoel van prijzen winnen en succes hebben is heerlijk. Als je een prijs hebt gewonnen, dan wil je alleen maar méér. Met dat gevoel moeten we met elkaar het volgend seizoen in gaan. Ik heb er enorm veel zin en vertrouwen in.''

Ook technisch directeur Martin van Geel reageerde verheugd op het verlengde verblijf van Kuijt bij Feyenoord, dat in het afgelopen seizoen op de derde plaats eindigde in de eredivisie. ,,We hebben de volle overtuiging dat Dirk ook volgend seizoen weer een heel grote rol zal kunnen spelen op het veld en daarbuiten. Het is bovendien een goed en belangrijk signaal, ook naar de andere spelers toe, dat hij als leider vertrouwen heeft in Feyenoord.''

Kuijt speelde tussen 2003 en 2006 ook al voor Feyenoord. Hij begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal in 1998 bij FC Utrecht. De karaktervolle Katwijker kwam 104 keer voor het Nederlands elftal uit. Hij ontpopte zich dit seizoen als topscorer van Feyenoord met negentien competitietreffers en vier goals in het KNVB-bekertoernooi. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →