Bertens blijft maar winnen

Print
Bertens blijft maar winnen

Afbeelding: ANP

Tennisster Kiki Bertens beleeft de beste weken uit haar loopbaan. Donderdag bereikte ze op Roland Garros ten koste van de Italiaanse Camila Giorgi de derde ronde, terwijl ze in het dubbelspel met de Zweedse Johanna Larsson niet veel later stuntte door de titelverdedigsters Bethanie Mattek-Sands en Lucie Safarova naar huis te slaan. Haar prestaties in Parijs staan niet op zich nadat ze zaterdag nog zowel individueel als in het dubbelspel het ATP-toernooi van Neurenberg op haar naam schreef.

 

Bertens staat inmiddels op plaats 58 van de wereldranglijst maar zal na Roland Garros nog stijgen en voldoen aan de internationale eis voor deelname aan de Spelen van Rio: top 56. NOC*NSF vraagt een hogere ranking (top 40) maar die extra eis vervalt als een tennisser de laatste zestien haalt op een grandslam- of masterstoernooi. Daarvoor moet Bertens nog één partij winnen: tegen de 19-jarige Russin Daria Kasatkina, die donderdag de Française Virginie Razzano in drie sets versloeg.

Bertens was duidelijk te sterk voor Giorgi, van wie ze vorig jaar in Rosmalen nog verloor. De Wateringse serveerde goed en gaf de Italiaanse amper kansen. Bertens pakte in de eerste set snel een break voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen. In het tweede bedrijf brak ze al direct de service van Giorgi, die veertien plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. De Italiaanse brak direct terug, maar pakte daarna geen game meer.

Bertens had in de eerste ronde voor een enorme stunt gezorgd door Angelique Kerber uit het toernooi te slaan. Die Duitse, begin dit jaar winnares van de Australian Open, was in Parijs als derde geplaatst. ,,Ik ben superblij, het gaat nu heel erg goed'', reageerde Bertens donderdag. ,,Ik had een lastige tegenstandster die alles recht op me afvuurde. Ik ben goed gefocust gebleven, heb goed op mijn benen gestaan.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →