Wilders gedijt bij vertraging

Print
Wilders gedijt bij vertraging

Afbeelding: ANP

Het proces tegen Geert Wilders loopt vertraging op. En of de PVV-leider het nou expres doet of niet, hij profiteert zéker van de vertraging van de rechtszaak over ‘minder Marokkanen’. Dat stelt onderzoeker Joost van Spanje (39). „Hoe dichter bij de verkiezingen, hoe beter voor Wilders.”

Tijdens de tweede regiezitting van het proces-Wilders II werd één ding heel duidelijk: het Openbaar Ministerie (OM) is de ‘vertragingstactiek’ van Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops meer dan zat. Al vanaf het prille begin doet de politicus er volgens officier van justitie Wouter Bos alles aan om de rechtszaak te rekken. Gisteren was het, tot wrevel van Bos, wéér zover. Nu kwamen Wilders en Knoops niet opdagen voor een zitting waar ze nota bene zelf om hadden verzocht. 

Alles omdat ze, zo liet Knoops vlak voor de zaak weten, meer tijd nodig hebben om zelf onderzoek te doen. Nóg meer tijd? Het OM is er klaar mee. Volgens Bos moet er nu echt snel een oordeel komen of ‘minder Marokkanen’ wel of niet strafbaar is. „Daar is de samenleving bij gediend.” Waarom de voorman van de PVV dan vertraagt? 
Daar wilde persofficier Alexandra Oswald niks over zeggen. „Daar ga ik niet over speculeren.” 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →