Mourinho naar Manchester United

Print
Mourinho naar Manchester United

Afbeelding: ANP

Manchester United heeft vrijdag de komst van José Mourinho bevestigd. De Portugese coach tekent een contract voor drie jaar bij de Engelse club uit de Premier League, die begin deze week Louis van Gaal ontsloeg.

Mourinho werd in december nog aan de kant gezet bij Chelsea. ,,José is simpelweg de beste trainer in het hedendaagse voetbal'', loofde directeur Ed Woodward de trainer, die zichzelf ooit bestempelde als de 'Special One' en vele prijzen vergaarde. Mourinho won met de clubs die hij trainde in Portugal, Spanje, Engeland en Italië de landstitel en twee keer de Champions League. In 2004 was dat met FC Porto en in 2010 met Internazionale.
De naam van de 53-jarige Portugees zong al tijden rond als opvolger van Van Gaal en de afgelopen dagen werd er druk onderhandeld over het contract. Sky Sports meldde donderdag al dat er een handtekening was gezet, maar de club wachtte tot vrijdag met de bekendmaking. In het contract is de mogelijkheid opgenomen dat Mourinho kan bijtekenen tot ten minste 2020.
,,Ik beschouw het als een bijzondere eer dat ik manager van Manchester United word'', meldde Mourinho. ,,Deze club is wereldwijd bekend en wordt alom bewonderd. Er zit hier een mystiek en romantiek die geen enkele andere club heeft. Ik heb altijd al affiniteit gevoeld met Old Trafford.''