Wawrinka door, opgave Nadal op Roland Garros

Print
Wawrinka door, opgave Nadal op Roland Garros

Afbeelding: ANP

Titelverdediger Stan Wawrinka heeft zich vrijdag zonder al te veel problemen geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De als derde geplaatste Zwitser was in drie sets te sterk voor de Fransman Jérémy Chardy, de nummer dertig van de plaatsingslijst.

Wawrinka zegevierde met 6-4 6-3 7-5. Hij speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Gilles Simon en de Serviër Viktor Troicki. De 31-jarige Wawrinka ontsnapte in de eerste ronde nog aan uitschakeling tegen de Tsjech Lukas Rosol. Die partij won hij pas na een lange vijfsetter. 

Zonder zelf in actie te komen, leed Rafael Nadal vrijdag de zwaarste nederlaag op Roland Garros. De Spaanse gravelspecialist moest zich terugtrekken van zijn favoriete grandslamtoernooi vanwege een polsblessure, die hem al wekenlang achtervolgt. Daardoor laat de tiende titel voor de nummer vijf van de wereld in Parijs minimaal nog een jaar op zich wachten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →