Excuses politie na controle rapper Typhoon

Print
De politie betreurt het dat de rapper Typhoon maandag in Zwolle is staande gehouden door twee agenten. Ze wilden hem controleren omdat ze ,,de combinatie van de leeftijd en de, in hun ogen, dure auto en de huidskleur verdacht vonden'', zo staat in een verklaring van de politie.

Na zijn aanhouding deelde Typhoon zijn verontwaardiging op sociale media. Op Koningsdag had Typhoon in dezelfde stad nog met veel succes opgetreden voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
,,Toen de agenten zagen dat het om de bekende rapper ging, ontstond er een gesprek waarbij een politieman direct eerlijk heeft uitgelegd hoe hij tot het besluit om deze auto te controleren was gekomen'', zo staat in de verklaring die dinsdag is uitgegeven. De agenten zijn aangesproken op hun gedrag en Typhoon kan rekenen op onze excuses. 

REACTIE TYPHOON EN SAMSOM
,,Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet.'' Ook PvdA-leider Diederik Samsom reageerde op facebook verbolgen op het bericht en stelde meteen Kamervragen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →