900 kilo cocaïne gevonden tussen bananen

Print
900 kilo cocaïne gevonden tussen bananen

Afbeelding: Thinkstock

De douane in de Rotterdamse haven heeft 900 kilo cocaïne aangetroffen in een container vol met bananen uit Ecuador. De verdovende middelen hebben een straatwaarde van circa 30 miljoen euro.

De cocaïne werd vorige week ontdekt met behulp een containerscan, maakte het Openbaar Ministerie in Rotterdam dinsdag bekend. Het zogenoemde HARC-team, een samenwerkingsverband van FIOD, douane en zeehavenpolitie, onderzocht vervolgens de bestemming van de container. Dat bleek een loods in Hoogvliet te zijn.

Bij het uitpakken van de container deed het arrestatieteam van de politie een inval. Drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 48-jarige Rotterdamse eigenaar van een transportbedrijf, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Kampen. De 900 pakketjes coke van circa een kilo per stuk zijn meteen vernietigd. (anp)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →