'Taliban doden en gijzelen buspassagiers'

Print
'Taliban doden en gijzelen buspassagiers'

Afbeelding: ANP

Gewapende mannen hebben dinsdag buiten de noordelijke stad Kunduz in Afghanistan negen buspassagiers gedood en 170 ontvoerd. De autoriteiten gaan ervan uit de aanslag het werk is van de Taliban, zei een provinciale functionaris.

De aanvallers stopten drie bussen en dwongen de inzittenden uit te stappen. Ze schoten negen passagiers ter plekke dood en ontvoerden de rest, aldus de plaatsvervangend politiechef van Kunduz, Massoum Hashemi. Regeringstroepen bevrijdden later het grootste deel van de gijzelaars tijdens een reddingsoperatie. ,,De Taliban hebben op brute wijze negen burgers gedood en ongeveer twintig meegenomen'', aldus Hashemi.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist. De Taliban hebben in het verleden beschuldigingen van aanvallen op burgers steeds ontkend. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →