Veel overlast op stakingsdag België

Print
Veel overlast op stakingsdag België

Afbeelding: ANP

De staking van overheidspersoneel in diverse Belgische steden is dinsdag zonder relletjes verlopen, maar er was wel veel overlast voor de reizigers. Een demonstratie door de straten van Brussel trok volgens de politie 7500 betogers.

Het openbaar vervoer in het hele land had zwaar te lijden onder de staking. Diverse scholen en crèches hielden hun deuren dicht en de gemeentelijke dienstverlening en postbezorging stonden op een lager pitje.

De vakbonden protesteren tegen het bezuinigingsbeleid, de ,,aanval’’ op hun pensioen en de flexibilisering van de 38-urige werkweek. De socialistische vakbond kondigde aan het verzet ,,tegen de asociale maatregelen van de regering-Michel'' voort te zetten.

Ondertussen gaat de al een week durende staking van het spoorpersoneel in Wallonië verder. Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht voor woensdag in Vlaanderen ,,verstoord'' treinverkeer en in Wallonië ,,zwaar verstoord''. De kans is aanzienlijk dat de werkonderbreking de rest van de week duurt. Wel staat woensdagochtend weer overleg gepland. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →