'Aboutaleb moet zich kandideren als lijsttrekker PvdA'

Print
'Aboutaleb moet zich kandideren als lijsttrekker PvdA'

Afbeelding: ANP

PvdA-coryfee Ahmed Aboutaleb, nu burgemeester van Rotterdam, moet zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap van de sociaaldemocraten. Hij moet niet wachten tot anderen zich terugtrekken. Dat zei PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag bij RTLZ.

De bewindsman vindt het vreemd dat Aboutaleb zich pas kandidaat wil stellen als huidig politiek leider Diederik Samsom besluit niet mee te doen.

Volgens Dijsselbloem is het duidelijk ,,dat Aboutaleb de ambitie heeft om de partij te trekken en daar ook idealen in wil steken''. Dan moet je niet eerst wachten tot de ring leeg is, voordat je die betreedt, aldus de minister.

Dijsselbloem vindt dat Aboutaleb een stap naar voren moet zetten: ,,Je krijgt het lijsttrekkerschap niet op een presenteerblaadje, het is kwetsbaar. Dat betekent risico nemen." De minister benadrukte dat hij Samsom blijft steunen. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →