Minister Schippers geen kandidaat voor Kamer

Print
Minister Schippers geen kandidaat voor Kamer

Afbeelding: Rijksoverheid

Bij de vorige verkiezingen stond Edith Schippers nog nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD, maar bij de volgende verkiezingen staat ze niet op de lijst. Haar woordvoerder bevestigde berichtgeving hierover van de NOS dinsdag.

De VVD'ers konden zich tot vandaag aanmelden voor de kandidatenlijst. Zeker zes Kamerleden hebben laten weten niet in de Kamer te willen terugkeren. Onder hen is ook voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Andere liberalen die niet terugkeren zijn onder anderen Brigitte van der Burg, Helma Nepperus, Anne-Wil Lucas en Ybeltje Berckmoes.

Ook al drie ministers van VVD-huize hebben laten weten niet in een volgend kabinet terug te willen keren. Het gaat om Henk Kamp (Economische Zaken), Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu). Minister Schippers neemt later een besluit of ze nog wil terugkeren als minister. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →