Jorritsma nieuwe burgemeester van Eindhoven

Print
Jorritsma nieuwe burgemeester van Eindhoven

Afbeelding: ANP

John Jorritsma (VVD) wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Eindhoven. Jorritsma is nu nog commissaris van de Koning in Friesland. De gemeenteraad besloot dinsdag hem voor te dragen op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Jorritsma is 59 jaar, gehuwd en woont in Tystjerk. Voor de regio Brabant is hij geen onbekende omdat hij eerder directeur was van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en burgemeester van Cranendonck.

,,Met deze kandidaat krijgt Eindhoven een breed georiënteerde en enthousiaste burgemeester die uitstekend in staat is Brainport Next Generation verder te ontwikkelen. Het is ook iemand die zich maximaal wil inzetten voor Eindhoven en de metropoolregio. Hij wil een verbindende factor in de stad zijn en tussen de gemeente en haar partners. Jorritsma zet daartoe zijn grote bestuurlijke ervaring en omvangrijke netwerk in'', aldus de gemeenteraad. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →