Video: Afschuw na mishandeling van scholier

© AD

De politie onderzoekt de mishandeling van een Dordtse scholier. In een filmpje dat op internet circuleert is te zien hoe de leerling van het Wellantcollege wordt afgeranseld.

AD

Luid gejoel, gescheld en in de verte een paar trappen die worden uitgedeeld. Een stuk of tien jongens van rond de 16 hebben zich om één jongen verzameld die het slachtoffer is. Als het filmpje verder gaat, lijkt de vechtpartij voorbij te zijn. Totdat één van de jongens fel uithaalt naar het slachtoffer en op hem in slaat totdat hij op de grond ligt. Eén van de jongens trekt de dader vervolgens van het slachtoffer af.

Het filmpje dat op de website Dumpert werd gezet is inmiddels duizenden keren bekeken en gedeeld. Zowel het slachtoffer als de daders zijn duidelijk herkenbaar in beeld. De politie laat weten bezig te zijn met onderzoek naar de mishandeling.

Zowel leerlingen als leraren op de Dordtse scholen zijn ontzettend geschrokken van het heftige filmpje. ,,Dit is verschrikkelijk”, zegt Willy Vogels van het Wellantcollege. De jongen die in het filmpje bruut wordt mishandeld zit op deze school. ,,Het is buiten school gebeurd, maar dat neemt niet weg dat we het met afschuw hebben bekeken. Onze leerlingbegeleider heeft contact opgenomen met de leerling en zijn ouders.”

Het zijn geen opvallende leerlingen, maar normale pubers

Waarom de vechtpartij ontstond en zo uit de hand liep, is niet bekend. Ook is niet bekend hoe het nu met het slachtoffer gaat. De 16-jarige daders zijn geschorst van de Hans Petri School in Dordrecht, laat directeur Luciën Verhoef weten. ,,Dit is zeer opgepast gedrag en we hebben gelijk actie ondernomen. De jongens zijn aangesproken en geschorst en ook de ouders zijn op de hoogte gesteld. Daarnaast hebben we contact gezocht met onze wijkagent. Als school zijn wij verantwoordelijk, maar het is ook een justituële kwestie. Het zijn geen opvallende leerlingen, maar normale pubers.”

Bij de vechtpartij waren ook leerlingen van het Dalton Lyceum aan de Kapteynweg en het Insula College aan de Koningstraat aanwezig. Het Insula College laat weten de namen van de leerlingen doorgegeven te hebben aan de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal