Rondvlucht JSF boven Nederland

© ANP

De Joint Strike Fighter (F-35) maakt donderdag een rondvlucht boven Nederland. Het toestel zal op een hoogte van circa 400 meter en relatief langzaam over ,,typisch Nederlandse bezienswaardigheden" en de belangrijkste locaties van de luchtmacht vliegen.

ANP

Het grote publiek kan zo kennis maken met de opvolger van de F-16, aldus het ministerie van Defensie. Het gevechtsvliegtuig stijgt rond 15.30 uur op van vliegbasis Leeuwarden. Daarna vliegt het via onder meer Breda, de Deltawerken naar Den Haag en Amsterdam. Om 17.00 uur is het toestel terug in Leeuwarden.

De twee Nederlandse F-35's kwamen twee weken geleden in Nederland aan. Ze zijn hier om omwonenden van de bases in Leeuwarden en Volkel kennis te laten maken met het geluid van het toestel. Over twee weken keren de toestellen terug naar de Verenigde Staten. Nederland wil er uiteindelijk 37 van kopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal