‘Eerste vrouwelijke Bond-regisseur’

© AD

De Deense filmmaakster Suzanne Bier zou de eerste vrouw kunnen worden die een James Bondfilm gaat regisseren. Volgens het vakblad The Hollywood Reporter is zij een van de serieuze kandidaten om het volgende 007-avontuur in goede banen te leiden.

AD

Bier vestigde onlangs de aandacht op zich met de BBC-serie The Night Manager, een verfilming van de roman van John le Carré. De reeks werd unaniem geprezen. Saillant is dat de hoofdrol in The Night Manager wordt gespeeld door Tom Hiddleston, die bij de Engelse bookmakers genoteerd staat als de absolute favoriet om Daniel Craig als James Bond op te volgen.

De huidige bond-regisseur Sam Mendes zei afgelopen weekend dat het tijd is voor een nieuwe regisseur. De Engelsman maakte twee Bond-films: Skyfall (2012) en Spectre (2015).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal