Twee doden bij schietpartij universiteit LA

© ANP

Een schutter heeft woensdag op UCLA, de universiteit van Los Angeles, een man doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. De politie grendelde de campus na de schietpartij af, maar heeft die inmiddels weer veilig verklaard en vrijgegeven.

ANP

De schietpartij vond plaats in een kantoortje in een gebouw van de techniekfaculteit. In de onmiddellijke nabijheid van de twee doden vond de politie een brief, maar de strekking daarvan is nog onduidelijk, meldt de Los Angeles Times. Het is nog gissen naar de beweegredenen van de schutter.

De politie rukte na de melding van de schietpartij massaal uit en beval iedereen op de campus binnen te blijven, terwijl zij op zoek ging naar de dader of daders. Studenten en personeel verschansten zich en barricadeerden de deuren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal