Nabestaanden bemanning MH17 naar de rechter

Print
Nabestaanden van zes van de vijftien leden van de bemanning van de neergeschoten vlucht MH17 hebben donderdag een rechtszaak aangespannen tegen Malaysia Airlines.

Zij verwijten de luchtvaartmaatschappij nalatigheid en contractbreuk, zo meldden Maleisische media. Volgens de nabestaanden nam de maatschappij onredelijk risico door het vliegtuig over een conflictzone te laten vliegen. Daarnaast zouden de methoden om risico's in te schatten tekortschieten. Er is ook sprake van contractbreuk, doordat de veiligheid en het welbevinden van de bemanning onvoldoende gewaarborgd was, stelt de advocaat van de nabestaanden, Thomas Philip.
Het toestel werd op 17 juli 2014 tijdens vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur door een raket van Russische makelij neergehaald boven het oosten van Oekraïne, in een tijd van zware gevechten tussen regeringstroepen en separatisten. Alle 298 inzittenden onder wie 193 Nederlanders kwamen om het leven.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →