VVD en PvdA botsen over adempauze bij schuld

Print
VVD en PvdA botsen over adempauze bij schuld

Afbeelding: Fotolia

De VVD vindt het eigenlijk maar niets dat er een adempauze komt voor mensen met zware schulden. De regeringspartij kwam daarover donderdag hard in aanvaring met coalitiepartner PvdA.

,,Het is niet de bedoeling om mensen te laten wegkomen met dat ze te veel schulden maken'', zei VVD'er Perjan Moors in de Tweede Kamer. ,,Schuldhulpverlening is bedoeld om financieel orde op zaken te stellen. Het is niet bedoeld om te pamperen, te pappen en nathouden.'' Moors wil dat een adempauze alleen wordt toegekend in uitzonderlijke, extreme gevallen en alleen als het ook in het belang is van schuldeisers. PvdA'er Keklik Yücel reageerde boos: ,,In de simpele wereld van de VVD bestaan er dus alleen belastingcenten en hard en nog harder straffen.'' Volgens haar kunnen bepaalde maatregelen betrokkenen weer perspectief bieden
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →