Een like is digitale schouderklop

Print
Een like is digitale schouderklop

Afbeelding: ANP

Ben jij een chocaholic? En krijg je een lekker gevoel van het eten van chocolade? In plaats daarvan kan je net zo goed foto's op sociale media plaatsen en genieten van de likes. Uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit UCLA blijkt namelijk dat bij het krijgen van likes hetzelfde deel in je brein wordt geactiveerd als bij het eten van de bruine zoetigheid.

Voor het onderzoek werden 32 tieners in de leeftijd van 13 tot 18 jaar onderzocht. Zij kregen 148 foto's te zien die op Instagram stonden, waarvan veertig door henzelf waren gepost. Daarbij werd een aantal likes getoond.

,,Zodra de tieners hun eigen foto's zagen met een hoog aantal likes (dat bepaald kon zijn door de onderzoekers), constateerden wij dat er veel activiteit was in een groot gedeelte van het brein'', aldus Lauren Sherman, hoofdauteur van het onderzoek. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →