Mats Hummels mist aftrap van EK

Print
Mats Hummels mist aftrap van EK

Afbeelding: ANP

Mats Hummels mist de start van het EK. De Duitse verdediger kampt met een kuitblessure, waardoor hij voorlopig niet kan trainen. Hummels ontbreekt daardoor in de openingswedstrijd van de 'Mannschaft' op 12 juni tegen Oekraïne.

,,Ik hoop dat ik rond die datum de groepstraining kan hervatten'', zei de centrale verdediger donderdag in het Duitse trainingskamp in Ascona.

Hummels, die Borussia Dortmund deze zomer verruilt voor Bayern München, denkt dat hij tijdens het EK nog volop van waarde kan zijn voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw. ,,Als ik er in de derde groepswedstrijd tegen Noord-Ierland weer bij ben, kan ik nog vijf duels in drie weken spelen'', zei Hummels, die er vanuit gaat dat de Duitsers de finale halen.

De kans is ook groot dat Robbie Keane ontbreekt bij de start van het EK. De recordinternational en topschutter aller tijden van Ierland heeft evenals Hummels last van een kuitblessure. ,,Misschien haal ik de openingswedstrijd tegen Zweden, anders ben ik er de tweede wedstrijd zeker bij'', zei de 35-jarige aanvaller donderdag.